logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Társadalomformáló erő rejlik a Virtuózokban

A Virtuózokban részt venni zsűritagként felér egy ünneppel, emelte ki a magyar fejlesztésű klasszikus zenei tehetségkutató jelentőségét Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész az M5 műsorában. A jelenleg a Dunán immár nyolcadik évadával látható Virtuózok V4+ Szlovénia hazai válogatójának zsűritagja az egyedülálló műsor társadalomra gyakorolt hatásáról is beszélt.

Hazánk egyetlen klasszikus zenei tehetségkutatója nyolcadik évadával várja péntek esténként a Duna nézőit. A határokon átívelő Virtuózok harmadik alkalommal valósul meg a visegrádi négyek és egy vendégország, ezúttal Szlovénia részvételével. A magyar válogatóból négy ifjú klasszikus zenei reménységet küldött a Virtuózok V4+ Szlovénia magyar zsűrije a tehetségkutató nemzetközi megmérettetésére. A zongorán, szaxofonon és marimbán játszó fiatalokkal a Virtuózok következő két nemzetközi elődöntőjében találkozhatnak a nézők december 2-án és 9-én este a Dunán, kettőjükkel pedig a december 16-án látható döntőben is.

Az M5 Librettó című műsorának vendégeként a magyar válogató egyik zsűritagja, Balázs János zongoraművész a tehetségkutató kapcsán kiemelte, a műsor megmutatja, hogy a világ kulturális elitjébe tartozunk, hiszen látható, milyen sok klasszikus zenei tálentum van hazánkban. „Szerintem van egyfajta »Liszt DNS« a magyarok genetikájában, amelyet Liszt Ferenc valahogy belénk kódolt, hiszen több mint kétszáz éve a magyar művészek ontják magukból a csodákat” – mondta Balázs János, aki azt is kifejtette, miben látja még a műsor jelentőségét. „Aki a klasszikus zenét műveli, és ilyen szeretettel áll egy ügy gondozásához, biztos, hogy értő és érző emberré válik. Ez garancia arra, hogy gyermekét is így neveli majd. Lehet, hogy az előbb említett gén nem koncertek hadában jelenik meg, hanem egy érzelemdús, a klasszikus zenét szerető táradalom növekedését jelenti majd”.

A Librettó teljes beszélgetése a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

Virtuózok V4+ Szlovénia – első nemzetközi elődöntő december 2-án 20:45-től a Dunán!

Ajánljuk még