logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megmutatjuk az utolsó szakállas fotót a Tündérkert pasijairól

| Szerző: hirado.hu
A Tündérkert stábja egész novemberben nem borotválkozott: szakállas felvételvezetők, rendezőasszisztensek, operatőrök, hangosítók, világosítók, díszletesek, kellékesek, sürögtek-forogtak az átállásoknál és a jelenetek felvétele közben, de még a CGI csapat, a stábfotós, a kaszkadőr szakértő, a gyártásvezető, a forgatókönyvíró és a rendező is szőrös volt. Végül összeálltak egy csoportképre, és ünnepélyesen lezárták a 2022-es movembert.

Az ötlet a Tündérkert című 8 részes történelmi politikai sorozat rendezőjének a fejéből pattant ki. Madarász Isti lelkesítette fel a háttérben dolgozó stáb férfitagjait a figyelemfelhívó szőrnövesztésre.

Szőrösek és felelősségteljesek

Egy jó kis bajusz-szakáll növesztéses november érdekel valakit? A végén stábbajusz fotóval?” – tette fel a kérdést Madarász Isti rendező, és nem kellett sokáig várnia arra, hogy megalakuljon a Tündérkert stábjának novemberi szőrös csapata, akik amellett, hogy egy hónapig nem borotválkoztak, ezzel az akcióval egy missziót is teljesítettek.

Kapcsolódó tartalom

A movember mozgalom résztvevői ugyanis önkéntes bajusz- és szakállnövesztéssel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira – beleértve a prosztatarákot, a hererákot és a lelki betegségeket, köztük a depressziót és a hozzá kapcsolódó öngyilkosságot – és azok megelőzésére.

Bethlen nem borotválkozik

A kamera előtt dolgozó színészek ebben az esetben csupán csak drukkolni tudtak kollégáiknak, hiszen az ő arcszőrzetüket a történet, és persze a sminkesek határozzák meg. Mivel azonban a 17. században a férfidivat egyik elengedhetetlen eleme volt a szakáll, a Bethlen Gábort alakító Bokor Barna nyár óta egyáltalán nem borotválkozik. Az alapos és gondos jelmezeseknek köszönheti, hogy mégsem torzonborz a szakálla. Ők azok, akik mindig figyelnek arra, hogy milyen hosszú lehet a színészek arcszőrzete a jelenetben.

Bokor Barna szakállas maradt Bethlen Gábor szerepe miatt (Fotó: Megafilm/ Dombóvári Tamás)

A sminkes és fodrász kolléganők győzködnek, hogy a forgatás után is hagyjam meg a szakállam. Ami nekem van, az még nem komoly arcszőr, de ígérem, a második évadra növesztek egy rendeset” – nevetett Bokor Barna, aki nagyon büszke a háttérben dolgozó kollégáira is.

Kapcsolódó tartalom

Elárulta: A Tündérkert stábja igazi, összetartó közösség, ahol rengeteg baráti kapcsolat kialakult a munka során.

Fotóval búcsúztak a szakálltól

A stábtagok a decemberi forgatási napokra már frissen borotválva érkeztek, hiszen lejárt a közös fogadalom. Az utolsó szőrös napot – ahogy tervezték – megörökítették egy stábfotóval.

Az utolsó szakállas stábfotó (Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás)

Igazán jó érzés volt látni, hogy milyen sokan csatlakoztak a stábból. Egy infantilis poénnak indult, aztán valami komolyabb dologgá nőtte ki magát. Kollegalitást, bajtársiasságot sugall az, ahogy reggelente egymásra vigyorgunk a díszlet bejáratánál és mindannyiunknak loboncos szakálla van. Persze fontos, hogy van egy ügy, amire ezzel is felhívhatjuk a figyelmet, de ennél többet is adott, nekünk, a Tündérkert stábtagjainak: az összetartozás érzését”- mondta el Madarász Isti rendező.

Ajánljuk még