logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Január végéig lehet nevezni művészeket a Cziffra Fesztivál elismeréseire

Tehetség-díj és életműdíj kategóriában várja a jelöléseket január 20-ig a Cziffra György Fesztivál zsűrije, akik 2017 óta ismerik el a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a kulturális értékeket felmutató életutakat.

Balázs János zongoraművész, a Cziffra György Fesztivál művészeti vezetőjének kezdeményezésére alapított elismeréseket szakmai grémium ítéli oda a beküldött jelölések alapján – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Tehetség-díjjal évente három, 32 évnél fiatalabb, kimagasló egyéni teljesítményt nyújtó zeneművészt ismernek el személyenként bruttó egymillió forint pénzjutalommal és emlékplakettel.

Az Életműdíjjal évente két olyan zeneművészt, pedagógust, kulturális szervezőt, vagy szakembert tüntetnek ki, akik több évtizedes munkájukkal nagyban hozzájárultak Magyarország kultúrájának gyarapításához. Az elismerés személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalommal és emlékplakettel jár.

A jelöléseket a dijak@cziffra100.com e-mail címre várják, a jelölt szakmai életrajzával, a díjra való ajánlással, fényképpel és a jelölt elérhetőségével együtt. A Tehetség-díj esetében a levélnek tartalmazni kell a jelölt születési dátumát, a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat, és az eddigi legfontosabb koncertjeit is.

Tehetség-díjban részesült eddig Berecz Mihály, Ránki Fülöp, Szabó Marcell, Kovács Gergely és Balogh Ádám zongoristák, Eszenyi Zsombor klarinétművész, Devich Gergely gordonkás, Kállai Ernő, Pusker Júlia és ifj. Sárközy Lajos hegedűművészek, Horti Lilla énekes, valamint Pálfalvi Tamás trombitás.

Életműdíjat kaptak korábban Vásáry Tamás, Ránki Dezső, Jandó Jenő, Dráfi Kálmán és Lantos István zongoraművészek, Jakobi László hangversenyrendező, Csonka András kulturális szakember, Becht Erika zenepedagógus, Kovács János karmester, Takács-Nagy Gábor karmester, hegedűművész, Konrád György brácsaművész és Perényi Eszter hegedűművész.

Ajánljuk még