logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olaszországban zárul a Cziffra100 nemzetközi programsorozat

Olaszországban zárul a Cziffra György-emlékév nemzetközi programsorozata: november 21-én Milánó, november 22-én Torinó és december 5-én Róma lesz az utolsó koncertállomás.

A magyar zeneirodalom büszkeségeit jelentő művekből összeállított koncertprogrammal tisztelegnek Cziffra György zongoraművész centenáriuma alkalmából az olaszországi koncertkörúton: a Milánói Konzervatórium Verdi termében, Torinóban, az Auditorium del Lingottóban és zárásként december 5-én Rómában, a Conservatorio di Musica Santa Ceciliában – olvasható a szervezők pénteki közleményében.

A tájékoztató szerint a Cziffra Fesztivál fiatal tehetségekből álló kamarazenekarát – amely az Anima Musicae Kamarazenekar tagjaiból, valamint további kiemelkedő fiatal zenészekből áll – napjaink egyik legsikeresebb magyar karmestere, Takács-Nagy Gábor vezényli. A két előadásból álló sorozaton Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével egyebek közt olyan művek hangzanak el, mint Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Magyar fantáziája – hangsúlyozták a közleményben.

Mint írták, a római Conservatorio di Musica Santa Cecilia koncerttermében hallható zongoraesten Balázs János a díjnyertes ImprovisArt című szólólemezén alapuló, egyedi átiratokat tartalmazó improvizatív koncertprogrammal lép színpadra. A felvétel New Yorkban elnyerte a Music International Grand Prix első-, valamint közönségdíját is.

A hangversenyek mellett Cziffra életútjának megismertetése céljából A Virtuóz című, Havas Miklós és Kékesi Attila 2016-ban készült életrajzi dokumentumfilmje és a Kiss Eszter Veronika zenetörténész által készített, Cziffra életművét bemutató kiállítás is a programsorozat része.

A közlemény felidézi, hogy a dokumentumfilm az angyalföldi nyomornegyedtől a füstös pesti lokálokon át a világ legrangosabb koncertterméig kíséri végig Cziffra György zongoraművész pályáját.

További információk a cziffra100.com oldalon olvashatók.

Ajánljuk még