logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szomorú emlék fűzi a Macskák jubileumi előadásához Bencze Ilonát

| Szerző: hirado.hu
Jövőre lesz 40 éve, hogy hazánkban is bemutatták a legendás Webber-musicalt, a Macskákat, amelynek egyik női főszerepét a Jászai Mari-díjas színművész, Bencze Ilona játszotta. A mai napig bánja, hogy a darabban szereplő, ikonikussá vált, Haumann Péterrel közös duettjét nem volt alkalmuk együtt énekelni az 1500. előadáson – mesélte az M5 műsorában.

Élete egyik legmeghatározóbb munkájának tartja a Macskák című musicalt Bencze Ilona. A négy évtizede töretlen sikerrel futó világhírű darab annak idején rendkívüli közönségsikert aratott, amire a mai napig tisztán emlékszik.

A Librettó legutóbbi adásában a színművész úgy fogalmazott, egész életében ez volt a legnehezebb, de a leggyönyörűbb munkája. „Óriási volt az érdeklődés a darab iránt. Egy hónapra előre nem lehetett rá jegyet kapni, és jegyértékesítéskor a Wesselényi utca végén állt a sor” – idézte fel az M5 műsorában, amelyben azt is megosztotta, mennyire bántja, hogy ma már nem volna lehetséges az eredeti szereposztás szerint előadást tartani. Egykori duettpartnere, az idén nyáron elhunyt Haumann Péter szakmailag és emberileg is nagyon hiányzik neki.

Kapcsolódó tartalom

Felfoghatatlan, hogy Péter elment. Annyira fáj a szívem, hogy az 1500. Macskák-előadáson nem tudtam itt lenni, így nem volt alkalmunk együtt elénekelni a közös dalunk. Az lehetett volna az utolsó közös fellépésünk”– tette hozzá Bencze Ilona, aki kolléganőjével, Hűvösvölgyi Ildikóval közösen nosztalgiázott az M5 műsorában. A teljes riport újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig elérhetők a Librettó korábbi adásai is.

Librettó – minden hétköznap 18:00-tól az M5-ön!

Ajánljuk még