logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Shakira és párja újra együtt, de érkezik az új lakótárs is

| Szerző: hirado.hu
A fővárosi állatkert közkedvelt oroszlánhímje, Basil nagyon élvezi az őszi napsütést. Bő egy hónapja tért vissza tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után, és azóta újra összeszoktatták Shakirával, az oroszlánhölggyel is.

A látogatók kedvence Basil, a tekintélyes külsejű hímoroszlán, akiről közismert, hogy az indiai oroszlánok nemzetközi tenyészprogramjának keretében tíz hónapon át a prágai állatkertben vendégeskedett.

Hazatérése után persze egyből megismerte a gondozókat, és otthonosan mozgott budapesti otthonában. Ez nem is meglepő, hiszen a „kiküldetésben töltött idő” nem vethető össze azzal a tizenegy évvel, amelyet már előzőleg állatkertben eltöltött, és amelynek során összesen hét itt született kölyöknek volt az apja – írta honlapján a Fővárosi Állat- és Növénykert. 

Az állatkert nőstény oroszlánjával, Shakirával azonban ennek ellenére is csak szépen, fokozatosan engedték össze újra a gondozók, de mostanra már ez a folyamat is sikeresen lezárult, így a két állat most már újra együtt van. Sőt mi több, azt is elárulták, hogy oroszlánok hamarosan egy újabb lakótársat kapnak.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még