logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Segítséggel élőket lepett meg a Duna két népszerű arca

Az Almárium két házigazdája, Novodomszky Éva és Kautzky Armand jelesre vizsgáztak segítőkészségből. Magyarország egyetlen önkéntességgel foglalkozó műsorában, a Jó embert keresünk! legutóbbi epizódjában egy koraszülöttként világra jött kislányt, valamint egy vakokból és látássérült emberekből álló társulatot látogattak meg.

A babavárás időszaka egyszerre örömmel és aggodalommal teli időszak. Novodomszky Éva kétgyermekes édesanyaként mindkét oldalát megélte a várandósságnak. Elsőszülött fiát, Cristianót két héttel túlhordta, így a másik végletét ismeri annak, amikor nem a kiírt időnek megfelelően érkezik a baba. Médiaszemélyiségként fontosnak tartja, hogy jó ügyek mellé álljon, így a Duna önkéntességről szóló műsorában, a Jó embert keresünk! legutóbbi epizódjában a koraszülött gyermeket nevelő családokat támogató Korábban Érkeztem Alapítványnál segédkezett. A műsor házigazdájával, Zakar Ádámmal az agysérüléssel élő kislányt, Nórit és családját látogatták meg, hogy hírét vigyék az alapítvány munkájának és eltöltsenek közösen egy délutánt.

„Műsorvezetőként az egyik lehetőségem a segítségre a nyilvánosság ereje, a jó emberek mozgósítása. A másik, hogy az erősségemet, rátermettségemet felajánlom annak, aki támogatásra szorul. Az lenne a természetes, ha mindenki, aki megteheti, kezet nyújt annak, akinek ingatagabb a talaj a lába alatt. Fontos, hogy ne nézzünk el egymás mellett” – hangsúlyozta a Duna karitatív magazinműsorában Novodomszky Éva, akinek műsorvezető társa, Kautzky Armand egy különleges színházba, a Vakrepülés Színjátszó Egyesülethez ment önkénteskedni.

„A szép beszéd alapvető feltétele az előadóművészeti pályának. Fantasztikus megtapasztalni, hogy ez a maroknyi, hat fős társulat a szabadidejük terhére, munka után összegyűlik, beszédórákat tart, szöveget mond össze, próbál, majd színpadra lép és szórakoztat. Egészen egyedülálló, amit ők megteremtenek” – állapította meg a közkedvelt szinkronszínész, aki a közmédia Montágh Testületének tagjaként mindig fokozott figyelemmel kíséri a helyes nyelvhasználatot. A Jászai Mari-díjas színművész kíváncsian figyelte a Braille-írással készült szövegkönyvet, a színészek által készített, speciális hangulatteremtő hangszereket és eszközöket, az pedig különösen meglepte, hogy még egy-egy jelenet illatvilágát is megidézi a társulat az előadásokon. A teljes riport újranézhető a Jó embert keresünk! Médiaklikk-oldalán.

Jó ember keresünk! – vasárnap 9:45-től a Dunán!

Kiemelt kép: MédiaKlikk

Ajánljuk még