logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Idén a vakok és a gyengénlátók támogasára gyűjt a közmédia

| Szerző: hiradó.hu
Idén a magyar vakok és gyengénlátogatók támogatását tűzte ki célul a közmédia. A Jónak lenni jó című műsort tizenegyedik alkalommal rendezik meg. Az elmúlt tíz évben kétmilliárd forint gyűlt össze a rászorulók számára. Most december 18-án egész napos egyedülálló műsorfolyammal várják a nézőket.

Az M1 Ma Este vendége Velegi Dorottya a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének megbízott szakmai vezetője volt, aki a műsorban kifejtette, hogy a legnagyobb segítség ahhoz kell, hogy ők is egyenrangú, szerves részei lehessenek a társadalomnak. Ehhez sok szolgáltatásra, szakmai programra lesz még szükség. Siklósi Beatrix a Jónak lenni jó projektvezetője elmondta, hogy egy több, mint száz éves szervezetnek gyűjtenek most.

„A legfontosabb, hogy ezek az emberek minél önállóbbak lehessenek”

– hangsúlyozta a projektvezető. A különböző technológiai szolgáltatások, modern vívmányok használata ezeknek az embereknek hatalmas segítséget jelent a mindennapi életükben. Fontos lenne még a vakvezető kutyák továbbbképzése, illetve van egy speciálisan a látássérültek számára létrehozott pihenőház, ami romokban hever. Ennek az épületnek az akadálymentes felújítására is gyűjtenek a műsor által.

A kérdés azért is égető, mért évente körülbelül hatezer ember veszíti el a látását Magyarországon.

Továbbra is várják a felajánlásokat, ötleteket a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre. Illetve a Médiaklikk oldalán is folyamatosan tájékoztatják majd az érdeklődőket arról, hogy hol tart a gyűjtés. Az adományvonal is igen népszerű, a 13600-as számon a 96-os kód megadásával is lehet adományozni. Egy hívás 500 forintos támogatást jelent.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még