logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Harsányi Gábor színművész jelenleg másik szenvedélyének, az írásnak él

A színpad mellett mostanában másik szenvedélye, az írás határozza meg mindennapjait Harsányi Gábor színművésznek. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színész, író, drámaszerző, érdemes művész a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában mesélt napjairól.
Hallgassa meg!

„Tizenhét színdarabom van, jelenleg megpróbálom ezeket könyvbe rendezni” – kezdte Harsányi Gábor. A színművész elmondta, hogy forgatókönyveket és novellákat is ír, amiket az internetes oldalán jelentet meg.

„Csodálatos visszajelzések jönnek, ez is iszonyatos erőt ad egy művészembernek”

– fűzte hozzá.

Harsányi Gábor elmondta, hogy a színészet, az írás és a rendezés hármas egysége nagyon összefonódik, de számára mégiscsak az írás és a színművészet jelenti a csodát. „A rendezés, az egy picit más műfaj, ahhoz más ember kell, a színpadon bizony nem lehet káosz” – mondta.

A Kossuth-díj elnyerése tavaly óriási öröm volt számára, hiszen ez egy életmű megkoronázása. „Ilyenkor az ember elpimaszodik, mert még érzi az erejét, hogy hátha tud még valami szépet alkotni” – fogalmazott.

Jelenleg a Csala Zsuzsa életéről írt darabjával jár színpadról színpadra. Az alkotásban a színésznő életén keresztül mutatja be, mit jelent egy probléma, amely összekeveri egy színésznő lelkét és életét a pszichiátria szintjén is, amiből végül a színház emeli ki.

Kiemelt kép: Harsányi Gábor Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, író, érdemes művész (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Ajánljuk még