logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az aranyszőrű bárány című előadással ünnepel a Ciróka Bábszínház

Az egyik legnépszerűbb népmese, Az aranyszőrű bárány alapján készült előadással ünnepeli A magyar népmese napját a kecskeméti Ciróka Bábszínház – közölte az intézmény programszervezője az MTI-vel.

Bodor Éva emlékeztetett: a magyar népmese napját szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) kezdeményezésére 2005 óta ünneplik Magyarországon.

Kiemelte: népmesekincsünk gazdagsága, sokfélesége egyedülálló a világon. Életkortól függetlenül pótolhatatlan élményekkel ajándékozza meg hallgatóit, olvasóit. A népmese olyan szellemi táplálék, amely gyönyörködtet, megvigasztal, reményt ad, utat mutat, csodákra képes – mondta.

A Magyar Olvasástársaság e népmesekincs megőrzését tűzte ki célul – tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy 2017-ben több mint 130 népmese közül Budapesten és Székelyudvarhelyen is Az aranyszőrű bárány lett a legnépszerűbb magyar népmese. Ezért döntöttek úgy a kecskeméti Ciróka Bábszínházban, hogy Az aranyszőrű bárány című előadással ünneplik meg a magyar népmese napját a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulóival közösen.

A mókás történetet bőséges humorral, furulyaszó-kísérettel Fülöp József meséli el ölbe vehető kisszínpadán, sokat látott aprócska botos bábokkal. A bábszínház a szórakoztató előadással a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályán is rendszeresen megörvendezteti a gyermekeket.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még