logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A zene világnapján az MRME koncertjeivel ünnepel a Bartók Rádió

| Szerző: hirado.hu
Rendhagyó műsorfolyammal ünnepli a Bartók Rádió a zene világnapját, amely egyúttal a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek napja is. A délután folyamán, az alkalomhoz illően az MRME előadásaival várják a hallgatókat a rádióadón. A csatorna élőben közvetíti a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa esti hangversenyét, amelyen két rangos díjat, az Évad Énekkari Művészének járó Vásárhelyi Zoltán-díjat, és az Évad Zenekari Művészének járó díjat adják át.

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertfelvételeivel és élő közvetítéssel is készül a zene világnapjára a Bartók Rádió.

Az egyedülálló „Kodály 140” koncertsorozat második hangversenyének részleteit a Magyar Rádió Énekkarának előadásában 16:20-tól, míg a harmadik koncertet a Gyermekkórus előadásában 18:30-tól sugározza a csatorna.

A hatrészes sorozat negyedik előadását élőben közvetíti a rádió 19:35-től az Olasz Kultúrintézetből. A koncerten közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkórusa, az estet Pad Zoltán és Vásáry Tamás vezényli. A kórusművekből álló műsorban elhangzik többek között a 16. századi református prédikátor zsoltárparafrázisa ihlette Psalmus Hungaricus is.

Kapcsolódó tartalom

A hangversenyen adják át – a társulat titkos szavazása alapján – az Évad Énekkari és Zenekari Művésze díjakat. A kitüntetéseket Devich Márton, az MRME ügyvezető igazgatója, Vásáry Tamás, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának elnök-karmestere, valamint Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának vezető karnagya adják át, ezzel ismerve el a zenekari, illetve az énekkari tagok kiemelkedő teljesítményét.

A Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek koncertjei október 1-jén 15 órától a Bartók Rádióban!

Ajánljuk még