logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Folytatódik A színház mindenkié program a Bethlen Téri Színházban

Az idei évadban is folytatódik a Bethlen Téri Színház A színház mindenkié elnevezésű programja; elsőként pénteken láthat 200 forintért kortárs táncelőadást a közönség.

Az előző évadban a Blaskó Péter nevével fémjelzett Grane-Képzelgések Peer Gynt nyomán és a La Prima című újcirkuszi előadást láthatták példátlan kedvezménnyel, mindössze 200 forintos jegyárral a Bethlen nézői – idézik fel a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, az idei évad első kedvezményes előadása a Közép-Európa Táncszínház Audibles című kortárs táncelőadása lesz szeptember 30-án 19 órakor.

A közleményben idézik Váczi Lászlót, a Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatóját, aki szerint a színház élménye mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények között él.

Nálunk a Bethlenben továbbra is fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat

– mondta, hozzátéve: a koronavírus, a szomszédban zajló háború és a növekvő rezsiárak mellett idén télen a színházrajongók kétszer is meggondolják majd, hogy mire költsenek.

A nehézségek ellenére azonban mi a Bethlenben hisszük, hogy a kultúra mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: a kezdetek óta színházuk alappillére a tánc, így nem volt kérdés számunkra, hogy az idei évad első kedvezményes előadása az Audibles legyen. Hozzátette: a Bethlen Téri Színház továbbra is várja a kortárs színházi előadásokat.

Farkas Kristóf, a Közép-Európa Táncszínház produkciós vezetője a közleményben kiemelte: a Bethlen Téri Színház rezidens társulataként számukra is fontos, hogy ebben a programban részt vegyenek. Az utóbbi hetekben számos táncos társulat fellépési hely nélkül maradt; több kisebb hely bezárt, számos produkció pedig a rezsikrízis áldozatául esett.

A Közép-Európa Táncszínház előadásai azonban mind a fővárosban, mind vidéken továbbra láthatók lesznek és igyekeznek a lehető legkedvezőbb jegyárral várni az érdeklődőket – mondta.

Mint fogalmazott, Mádi László Audibles című előadása nem is lehetne aktuálisabb, hiszen az egész világegyetemet egyben tartó hangokat, zajokat jelenítik meg az előadásban a társulat táncművészei.

Megmutatják, milyen szerintük 2022-ben a világ, milyen zajok vesznek körül minket, és egyáltalán, összekapcsolnak-e minket ezek a hullámok, illetve mit jelent a világmindenség számára a hang

– mondta az előadásról.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még