logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kortárs textilművészek ruháit viselő babák láthatók a Nemzeti Múzeum kertjében

Tizenegy kortárs textilművész öltöztette fel azokat a több mint három méter magas próbababa-szobrokat, amelyek október 6-ig láthatók a Nemzeti Múzeum kertjében.

A Hagyományunk ruhaszobrai című kiállítás az újrahasznosításra igyekszik felhívni a figyelmet a művészet eszközeivel. Ezért a Csegöldi Erika, Bányász Judit, Bodnár Enikő, Nyíri Katalin, Marosi Kriszta, Szűcs Blanka, Farkas Imola, Nádasdi Kati, Latin Anna, Földi Kinga és Molnár Mária Virág által megálmodott öltözékek cirkuszi ponyvából, színes szúnyoghálókból, takarófóliából vagy épp szigetelő szalagból készültek – áll a múzeum MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A 25 ruhaszobrot felvonultató, Hagyományunk ruhaszobrai című szabadtéri kiállítás a magyar hagyományokra épül, így a ruhákon a tulipán, a madár, a rózsa és a szegfű mellett megjelennek székely, kalotaszegi és matyó motívumok, de felfedezhető a keresztszemes hímzés, a szőttes, sőt még néhány mézeskalács figura is.

A bemutató a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szervezésében október 6-ig látható a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

Ajánljuk még