logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magával ragadó utazás a road movie-k világába péntek este a Dunán

Két idős ember lelki és fizikai utazásáról, izgalmas utolsó kalandjáról szól az Éjszakai hajók című film, amelyet pénteken 20:45-től vetít a Duna. A közmédia csatornája minden péntek este magával ragadó filmekkel készül, a tematikus kínálatban a következő hetekben olyan közönségkedvenc alkotások várják majd a nézőket, mint Az ember, aki ismerte a végtelent, vagy a Pí élete.

Igazi road movie az Éjszakai hajók című 2012-es horvát-szerb-szlovén filmdráma. Igor Mirković horvát újságíró, fesztiváligazgató és rendező első játékfilmje Helenáról és Jakovról szól, akik egy zágrábi idősek otthonában találkoznak. Első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz, és ezzel egy különös udvarlás veszi kezdetét. Helena egy igazi hölgy, aki eladta a lakását, mert gyermekének pénzre volt szüksége, hogy Ausztráliába költözzön, persze a fiú azóta nem is hívja. Jakov inkább csavargó figura, egy jazz szaxofonos, aki bejárta az egész világot. Még mindig van benne kalandvágy és annyi tűz, hogy rávegye Helenát, hagyják el az idősek otthonát, és menjenek el a tengerpartra. Egy izgalmas utazásra vállalkoznak, amely életük utolsó nagy kalandja: úttalan vidékeken vágnak át autóval, ahonnan nincs visszaút, a mobiltelefonjukat a folyóba dobják, mindent hátrahagyva vesznek részt a végső kihívásban. Magával ragadó kalandjuk, két idős ember utolsó tánca. A filmet pénteken 20:45-től tűzi műsorára a Duna.

Ehhez hasonló történetekkel a csatorna egész ősszel várja péntek esténként a nézőket. Szeptember 23-án Az ember, aki ismerte a végtelent című filmet láthatják, amely az úttörő indiai matematikus, Srinivasa Ramanujan életét és tudományos karrierjét, valamint mentorával, G.H. Hardy professzorral folytatott barátságát meséli el. Az izgalmas és tanulságos életrajzi alkotás után szeptember 30-án is egy felemelő mozi látható, ami nem mindennapi megpróbáltatásokon keresztül mutatja be a túlélésért való küzdelmet és egy különös belső utazást. Az Oscar-díjas Ang Lee Pi élete című filmje egy kisfiúról szól, aki 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon, kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

Élményekkel teli ősz – Magával ragadó történetek péntek esténként a Dunán!

Kiemelt kép: MTVA

Ajánljuk még