logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fiatal magyar tehetség képe is bekerült az év madárfotói közé

| Szerző: hirado.hu
Csütörtökön hirdették ki Az év madárfotósa pályázat nyerteseit. A fiatal fotósok kategóriában pedig egy magyar tehetséget is díjaztak.

Az Év madárfotósa pályázat nyertes képeit csütörtökön élőben közvetített ünnepségen hirdették ki. A versenyre idén több mint húszezer képet küldtek be fotósok a világ minden tájáról – olvasható a DiscoverWildlife.com cikkében. 

Tehetséges fotósaink ismét rávilágítottak a madárvilág hihetetlen sokszínűségére” – mondta Will Nicholls, az Év madárfotósa verseny igazgatója. A különleges fotók egyben arra is emlékeztetnek, hogy mit veszíthetünk, ha nem vigyázunk a természetre, és nem küzdünk annak védelméért – tette hozzá.

Az Év madárfotósa pályázat abszolút győztese a norvég Erlend Haarberg lett, aki a Tys-fjordnál örökített meg egy alpesi hófajdot.

Azon a bizonyos téli napon éppen egy hegycsúcsra tartottam. Már majdnem felértem a csúcsra, amikor megpillantottam a hóban egy alpesi hófajdot. Nem sokkal később a madár felröppent a háttérben hegyekkel és fjordokkal díszített tájban, tökéletesen beállítva a jelentet” – elevenítette fel a fotós.

Az év fiatal madárfotósa díjat Levi Firze, egy 17 éves svájci fotós kapta, aki egy homokviharban lévő havasi partfutóról készített képet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tamás Koncz-Bisztricz (@kbtamas) által megosztott bejegyzés

Ugyanebben a kategóriában végzett a második helyen a magyar Koncz-Bisztricz Tamás. Képe a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a mórahalmi Nagyszéksós-tónál született, főszereplője pedig egy gulipáncsibe.

A nyertes fotó ide kattintva nézhető meg.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még