logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Évekig szerzetesként élt a Bartók Rádió műsorvezetője

Bősze Ádám életében meghatározó szerepet tölt be Esztergom. A Nyaralj itthon! adásában mesélt a városban töltött kollégista éveiről; az első szerelemről, arról, hogyan gyakorolt a bazilika orgonáján, majd azokról az évekről, amikor szerzetesként élt itt.

A színjátszás, a nyelvtanulás és a zene is érdekelte Bősze Ádám műsorvezetőt, ám a családja úgy határozott, hogy egyházi oktatásra lenne leginkább szüksége. Az esztergomi ferences gimnáziumba íratták be, majd nyolc évig élt szerzetesként a Duna-parti határvárosban. A szabadidejében lehetősége volt azzal foglalkozni, amit szeretett: sokat kirándult a környéken, a bazilika orgonáján képezhette hangszeres tudását, angolul az ír, németül a bécsi ferencesektől tanult meg.

Több mint 25 éve, hogy a Bartók Rádió hangja eljött a rendtől, de Esztergom még mindig az egyik kedvenc városa – mesélte a Nyaralj itthon! adásában, amelyben kedvenc helyeit mutatta meg a nézőknek. „A Vaskapu-hegyre számtalan alkalommal kirándultam fel. A város legmagasabb pontja, mint szerzetesnek is nagyon fontos volt nekem. Gyakran az volt a napi program, hogy túráztunk, de egy szót sem szólhattunk egymáshoz. Ez mindig olyan furcsa érzés volt, hiszen egyszerre voltunk együtt, mégis önmagunkban” – idézte fel az emléket Bősze Ádám, aki Babits Mihály villájába is ellátogatott, amely a múlt kincseit őrzi: számos világhírű magyar alkotóművész írta alá a ház egyik falát.

Nyaralj itthon! adásaiban további útitippeket is kaphatnak a nézők ismert emberek tolmácsolásában, minden hétköznap az M1 Híradóiban, valamint 20:35-től a Dunán. A Magyarország legszebb tájairól készült összeállítások 60 napig elérhetők a Médiaklikken!

Kiemelt kép: Bősze Ádám műsorvezető a Bartók Rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még