logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy hét múlva kezdődik a KedvesZsámbék! sorozat a Zichy-kastély színpadán

Augusztus 21-én indul a KedvesZsámbék! felolvasószínházi sorozat: az idei két előadáson Kováts Adél, Csákányi Eszter, Berecz István, Vecsei H. Miklós, Szabó Dániel és Szokolay Dongó Balázs lép fel a zsámbéki Zichy-kastély szabadtéri színpadán.

Az augusztus 21-i és 28-i előadásokon a felolvasószínházé, verseké, szemelvényeké és spontán pillanatoké lesz a főszerep – olvasható a Zsámbéki Nyári Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a színház negyedik éve futó sikersorozatát Seres Tamás szerkeszti és rendezi. Az idei előadásokon kortárs és népköltészeti remekművek egymás mellett kelnek új életre.

Ezeken az estéken olyan színészeket és zenészeket láthat a közönség egy színpadon, akik egyébként nem, vagy nagyon ritkán játszanak együtt.

A rendező feldobja a magas labdát színésznek és zenésznek egyaránt, a komfortzónájából mindenki egy kicsit kilép és a felépített dramaturgia mentén szerkesztve, rendezve sok improvizációval, személyes hanggal és szerethető összekacsintásokkal megszólalnak az este versei, szövegrészletei, dalai sajátos kapcsolatba lépve egymással és a jelen levő művészekkel” – olvasható a közleményben.

Seres Tamást idézik, aki a sorozatról szólva úgy fogalmazott: „irodalmi és népi kulturális fröccs. Csendes és vidám este a melegben. Szleng. De nem csak mai szleng, hanem a múlt század, esetleg századok szlengjei, aforizmái, sztorijai, legendái, szóhasználata és beszólásai. Sok-sok nevetés”.

Mint kiemelik, az idei előadások különlegessége, hogy a népköltészetet a kortárssal keveri a rendező Berecz István néptáncos és Vecsei H. Miklós színművész visszatérő részvételével. Így a közönség megtudhatja mennyire kortárs a régi és hogyan születnek új hagyományaink a régiek nyomán.

Dalok, népdal szövegek, versek, csujogatók, népköltészeti remekművek; elfeledett sorok és dallamok zenében és irodalomban az első estén, megtörtént viccek, anekdoták, humor a bűnben az utolsó, záróestén

– áll a sorozat ismertetőjében.

Augusztus 21-én Kováts Adél és Vecsei H. Miklós színművész, Berecz István táncos és Szabó Dániel cimbalomművész, augusztus 28-án pedig Csákányi Eszter és Vecsei H. Miklós színművész, Berecz István táncos és Szokolay Dongó Balázs fúvós a sorozat vendége. A Zsámbéki Nyári Színház előadásairól bővebb információ ide kattintva érhető el.

Ajánljuk még