logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szeptember elején tartják a Budapest Short Film Fesztivált

Augusztus 30. és szeptember 4. között tartják a 18. Budapest Short Film Fesztivált, vagy közismert nevén a BUSHO-t, amelyen a nevezett csaknem 1000 filmből 65-öt láthatnak az érdeklődők a fővárosban.

A fesztivál fő helyszíne a Puskin mozi lesz, a megnyitónak, a díjkiosztónak, továbbá az olasz, portugál és német rövidfilm-válogatásoknak az Olasz Kultúrintézet ad otthont. Lesznek programok a budapesti Cervantes Intézetben is, a versenyprogram esti ismétlő vetítéseit pedig Art+ Cinema moziban láthatják az érdeklődők. A vidéki helyszín ezúttal a szentendrei P’Art moziban lesz – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tavaszi nevezési határidőre a világ 21 országából beérkezett csaknem 1000 filmből az 5 tagú előzsűri 65 rövidfilmet – 45 fikciós, 12 animációs és 8 kísérleti filmet – választott ki. Az alkotásokat 12 blokkban láthatják majd az érdeklődők. Mint írják, az idén is neves nemzetközi fesztiválokon díjakat nyert alkotások kerültek a versenybe.

Az esemény fő támogatója a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Alap. További információ a bushofest.hu oldalon érhető el.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még