logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az iskolai zaklatásról szóló krimit mutatnak be a Margitszigeten

Darázs címmel mutatnak be krimit Budapesten, a margitszigeti Kristály Színtéren; az iskolai zaklatásról szóló, érzékenyítő előadás Ördög Tamás rendezésében látható szeptember 30-tól.

A Delta Produkció és a Kristály Színtér közös előadása Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben a Margitsziget új játszóhelyén látható – olvasható a Városmajori Szabadtéri Színpad MTI-hez eljuttatott közleményében.

A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. A krimi a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg felnőtt létüket, személyiségüket. Mindez az elkerülhetetlen végzetük felé sodorja őket – áll a darab ismertetőjében.

Mint írják, létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul.

Még egy ember is. „Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?” – teszik fel a kérdést az előadás alkotói.

A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás” – fogalmaznak a darab ismertetőjében.

Mint kiemelik, a darabot hosszú évekig játszották sikerrel Londonban.

Morgan Lloyd Malcolm darabja Ördög Tamás rendezésében a 40 éves Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában mutatkozott be. A Kristály Színtérrel közös produkció vállaltan törekszik a szórakoztatáson túl a társadalmi felelősségvállalásra is.

Az előadás „segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra” – írják. Az előadást 16 éves kor felett ajánlják. A darabot Bognár Péter fordítása nyomán Bíró Bence dolgozta át. A díszlet- és jelmeztervező Balázs Juli.

Címlapfotón: Ördög Tamás (Fotó: MTI/ Kallos Bea)

Ajánljuk még