logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erdélyben és Csehországban is vendégszerepel a Duna Művészegyüttes

Erdélyben és Csehországban is vendégszerepel a Duna Művészegyüttes augusztusban a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadással.

Az együttes vasárnap a Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján, augusztus 15-én Székesfehérváron, 17-én a százhalombattai Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon, 25-én a csehországi Brno városban lép fel.

Az idén 65 éves fennállását ünneplő Duna Művészegyüttes célja, hogy a néptáncot a műfaj megszokott színpadi kereteiből kiemelve autentikus, innovatív és modern táncszínházi előadásokat hozzon létre – közölte az együttes csütörtökön az MTI-vel.

Ennek jegyében készült el 2018-ban a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadás,

amely megidézi Kalotaszeg tájegységének jellemző vonásait, a kivételes és a világon egyedi viselet- és táncbéli gazdagságát.

A táncszínházi produkcióban közreműködik Berecz István Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus, Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes és Kacsó Hanga Borbála Junior Prima-díjas népdalénekes.

Egyes előadásokon kalotaszegi adatközlő zenészek is színpadra lépnek. A 65 éves jubileumra a Duna Művészegyüttes Emlékeink 65 címmel albumot adott ki, valamint őszre új bemutatóval készülnek a Duna balladái – táncok és imák a Duna mentén címmel.

Ajánljuk még