logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Különleges koncertet közvetít a Mátyás-templomból a Bartók Rádió

Országszerte a hangszerek királynőjét, az orgonát ünneplik augusztus 6-án, az Orgonák éjszakája rendezvényen. A Bartók Rádió csatlakozva az eseményhez tematikus zenei kínálattal készül, valamint 20:05-től élőben közvetíti a budapesti Mátyás-templom nagyszabású orgonahangversenyét.

A Filharmónia Magyarország Kft. idén is megszervezi az Orgonák éjszakája eseményt, amelyen orgonakoncertekkel, orgonás liturgiákkal, valamint különleges programokkal, kiállításokkal és bemutatókkal népszerűsítik az egyházi zene elsőszámú hangszerét. Akárcsak tavaly, a Bartók Rádió ebben az évben is csatlakozik az orgona ünnepéhez: Mészáros Zsolt Máté orgonaművész saját díjnyertes darabját játssza majd szombat este 20:05-től, amelyet élőben közvetítenek a Mátyás-templomból. A folytatásban archív felvételekből tűz műsorára válogatást a rádióadó, a legnagyobb magyar orgonaművészek hangversenyfelvételeiből.

Az orgonakoncert az adásba kerülést követően újrahallgatható lesz a Bartók Rádió Médiaklikk-oldalán, ahol további műsoros tartalmak is elérhetők 60 napig.

Orgonák éjszakája – élő koncertközvetítés a Bartók Rádióban, augusztus 6-án 20:05-től!

Címlapfotó: A budavári Mátyás-templom felújított orgonája (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánljuk még