logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Majka is fellép a KOTTA fesztiválon

Ismét a régi, KOTTA fesztivál néven és egykori helyszínén, a fürdőkerti ifjúsági szabadidőközpontban tartják csütörtöktől Hajdúböszörmény nyári zenei nagyrendezvényét – közölték a szervezők.

Közleményükben emlékeztettek rá, hogy az első KOTTA fesztivált (Klubok Országos Turisztikai Találkozója) az 1991-ben megalakult Hajdú You Do Ifjúsági Klub és Egyesület rendezte meg 1992-ben.

Akkoriban országszerte virágkorát élte a klubélet, ami jó hatással volt a Hajdú You Do Klubra is: képzőművészek tárlatai, filmklubok sora és a C vágány (vonatülésekkel, egykori MÁV rekvizitumokkal berendezve) csalogatta be az érdeklődőket a klubba.

Szabadidős, kulturális és szórakoztató programok sokaságával várta az országos hírűvé vált KOTTA fesztivál a több ezer fiatalt a Fürdőkert területén.

A kezdetekben néhány száz fős rendezvény hamarosan 3-4 ezres eseménnyé nőtte ki magát.

A fesztivál sikere a multikulturális, szerteágazó művészeti palettában rejlett: színházi, irodalmi előadások, filmvetítések, sportversenyek, szekcióprogramok, és számtalan különböző stílusú zenei program várta az érdeklődőket – írták.

Az utolsó hagyományos KOTTA fesztivált 2008-ban rendezték meg utoljára,

azután különböző elnevezéssel tartottak nyári zenei programokat Hajdúböszörményben, most viszont visszakapta régi nevét és helyszínét a találkozó.

Nagyhajú Sándor szervező jelezte: csütörtöktől három napon át mintegy ötven fellépő szórakoztatja a közönséget öt helyszínen. A három nap alatt mások mellett fellép a fürdőkertben Majka, a New Level Empire, a Belga, Manuel, a Hősök, T-Danny, a GWM, a Yamina, az Ámokfutók és az Animal Cannibals – sorolta a szervező.

Ajánljuk még