logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felújították a neuschwansteini kastély tróntermét

Öt éve tartó restaurálás eredményeként újra egykori fényében ragyog II. Lajos bajor király neuschwansteini kastélyának trónterme.

Az 1869-1886-ban épült mesebeli kastély dísztermei első ízben esnek át teljeskörű felújításon, amelynek befejezését 2023 végére tervezik. A 2017 óta folyó restaurálás összköltségét 20 millió euróra (7,9 milliárd forint) becsülik.

A szakrális hatást keltő trónteremben egyebek közt a falfestményeket, az aranyozásokat, a kandelábereket és a négy méter magas csillárt újították meg. II. Lajos idejében a termet a legmodernebb technika felhasználásával építették, főleg a trónterem kupolájához szükséges karcsú acélkonstrukció számított újításnak.

A felújítási munkáknak jót tett a koronavírus-járvány, mivel a több hónapig tartó lezárás alatt, látogatók hiányában a restaurátorok háborítatlanul tehették a dolgukat. A restaurálás során eredeti szépségében állítanak helyre minden olyan termet, amelyet a látogatók is megtekinthetnek.

A Bajorország jelképének számító neuschwansteini kastély a világ egyik legismertebb épülete, a pandémia előtt évente másfél millió látogatót vonzott.

II. Lajos 1869-ben kezdte meg a kastély építtetését gyerekkori álmainak megvalósítására, ám csak néhány hónapot élt benne, az építés 1886-os teljes befejezésekor már nem élt: öngyilkosságot követett el 1886 júniusában.

Ajánljuk még