logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rockzenei koncertek, íjászat, hagyományőrzés – Idén is megrendezik az Őrzöm a lángot tábort

Rockzenei koncertek, íjászat, hagyományőrzés, irodalmi és családi programok várják a közönséget a 2. Őrzöm a lángot zenei és kulturális táborban péntektől vasárnapig Püspökhatvanban.

Az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábor – a hasonló nevű programsorozat központi eseménye – rendezői kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományokra épülő értékeket, az egész Kárpát-medencéből várva az előadókat és vendégeket – közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe, Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán és Juhász Róbert (Firkin) adnak akusztikus koncertet, de zenél a Mad-Ness, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar is Kárpátaljáról.

Az irodalmi programok közül a szervezők kiemelték Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyve, a Hazatért Hungária bemutatóját,

valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásait. Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti tevékenységét.

A gyerekek Kincses János szilágysági mester vezetésével kipróbálhatják a fafaragást, az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével, a Hajni és Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még