logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Koncertfilmmel ünnepli a 60 éves Rolling Stonest az M2 Petőfi TV

A legendás rockzenekar Bigger Bang című koncertjét tűzi műsorára július 10-én, vasárnap este az M2 Petőfi TV, amelyet 2006-ban, Rio de Janeiro leghíresebb strandján, a Copacabana Beach-en rögzítettek.

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a világhírű brit The Rolling Stones zenekar. Nagyszabású rendezvények, megemlékezések várhatóak ennek kapcsán Nagy-Britanniában; a BBC négyrészes dokumentumfilmben dolgozza fel az együttes történetét. A zenekar 2022 nyarán 10 európai országba látogat el, ahol 14 koncertet ad. A turné a „Sixty” elnevezést kapta, utalva a jubileumra. Noha az eredeti felállás már nem teljes – mivel Charlie Watts dobos tavaly nyáron elhunyt – a koncertélmény így is kihagyhatatlannak ígérkezik. 

Hazánkba a tévéképernyőn keresztül látogat el az ikonikus együttes: a jeles eseményre emlékezve az M2 Petőfi TV július 10-én, vasárnap este 21:15-től levetíti az együttes talán legemlékezetesebbnek tartott koncertjét, amit 2006-ban, másfél millió néző előtt adtak Rióban, a Copacabana Beach-en. Ez az alkalom minden szempontból ikonikusnak tekinthető: a rajongók a szárazföld mellett a tengerben fürdőzve élvezhették a zenét. „Nem mintha nem lennénk hozzászokva ahhoz, hogy a világ legnagyobb show-jait játsszuk, de azt kell mondanom, hogy Rió vitte el a tortát” – hangsúlyozta a koncert jelentőségét Keith Richards, a zenekar basszusgitárosa egy interjúban.

Az M2 Petőfi TV nézői kétórás felvételben ünnepelhetik a The Rolling Stones halhatatlan zenéjét, és élvezhetik hihetetlen show-ját, amely korunk rockzenéjét alapjaiban határozza meg. A 2006-os felvételt 2021-ben remixelték és keverték, szerkesztették újra napjaink digitális igényeinek megfelelően.

Rolling Stones: A Bigger Bang – Live On Copacabana Beach – július 10-én, 21:15-től az M2 Petőfi TV-n!

Címlapfotó: Ronnie Wood, Mick Jagger, és Keith Richards, a Rolling Stones brit rockzenekar tagjai (b-j) a No Filter című turnéjuk St. Louis-i állomásán adott koncertjükön 2021. szeptember 26-án (Fotó: MTI/AP/Invision/Amy Harris)

Ajánljuk még