logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Igazi balatoni hangulat Budapest belvárosában

| Szerző: hirado.hu
A hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek balatoni nyarainak használati tárgyait, divatját és helyszíneit mutatja be érdekes ismertetőkkel együtt a Várkert Bazár legújabb kiállítása.

Igazi balatoni hangulatot teremt Budapest közepén a Várkert Bazár legújabb szabadtéri fotókiállítása, a Balaton RETROspektív – olvasható a Nemzeti Hauszman Program közösségi média oldalán.

A Glorietthez vezető rámpákon ingyenesen megtekinthető tárlat a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek balatoni nyarainak használati tárgyait, divatját és helyszíneit mutatja be érdekes ismertetőkkel együtt.

Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese a kiállítás megnyitóján emlékeztetett, hogy nekünk magyaroknak a nyár mindig is összekapcsolódott, összekapcsolódik a Balatonnal, a magyar tengerrel.
Akiknek már megfelelő hosszúságú életút áll a hátuk mögött, azoknak személyes emlékeket eleveníthetnek fel a kiállítás képei, a fiatalabbaknak pedig olyan emblematikus magyar filmekből lehetnek ismerősek, mint a Pogány Madonna vagy a Zimmer Feri.”

A szabadtéri tárlat képein megjelenő termékek, használati tárgyak évtizedeken keresztül meghatározták a balatoni nyarak hangulatát, mint például a Palma gumimatrac, a Fabulon naptej, az Orion rádió, az összecsukható kempingasztal vagy éppen a Bambi üdítőital.

A kiállítás szeptember közepéig várja látogatókat.

Ajánljuk még