logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az M5 és a Kossuth Rádió a Múzeumok Éjszakájáról tudósít

Június 25-én életre kelnek a múzeumok a közmédia csatornáin: idén huszadik alkalommal szervezik meg az ország egyik legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját, amelyről az M5 és a Kossuth Rádió is bejelentkezik. A legszerencsésebbek az M5 közösségi oldalán indult nyereményjátéknak köszönhetően díjmentesen látogathatnak el az eseményre.

Ismét eredeti formájában rendezik meg június 25-én hazánk népszerű kulturális eseményét, a Múzeumok Éjszakáját. A húszéves múltú múzeum ünnepre a kerek évforduló alkalmából csaknem 400 intézmény készül, mintegy 2000 programlehetőséggel, amelyekről az M5 kulturális csatorna és a Kossuth Rádió idén is tudósít.

Az M5 a kulturális forgatag legizgalmasabb színtereiről – Szolnokról, Pécsről és Budapestről – jelentkezik. A főváros két kiemelt helyszínéről a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programjairól kapnak számot a kulturális csatorna nézői.

A Kossuth Rádió június 25-én a Szombat reggelben, majd a nap folyamán többször az Országjáró című műsorban is beszámol az országos eseményekről. Egyórás élő műsorral ünnepli a múzeumi fesztivál jubileumát.

A budapesti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban kiderül, hogyan hangzik a mongol torokéneklés, Pécsett herbárium készül a mecseki gyógynövényekből, Szegeden egy jelmezes felvonulásba csöppenhetnek a hallgatók, és ha már jelmezt ölt fel a csatorna, nem maradhat ki a kínálatból a Magyar Nemzeti Múzeum Vándorszínésznőktől a filmcsillagokig múzeumi program sem.

Online is érdemes lesz bekapcsolódni a kulturális forgatagba az M5 közösségi média oldalán; a többi között a Mezőgazdasági Múzeumból kaphatnak hangulatjelentést a követők. A felületen nyereményjáték is indult, öt napon át, hétfőtől péntekig a helyes megfejtést beküldők között belépőjegyeket sorsolnak ki, a szerencsés nyertesek ingyenesen látogathatnak el a Múzeumok Éjszakája 2022-es regisztrált múzeumi programjaira.

Múzeumok Éjszakája 20 – jubileumi múzeumi ünnep június 25-én az M5 közösségi média csatornáján!

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még