logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rendhagyó új műsorral bővíti kínálatát az M2 Petőfi TV

Az elektronikus zene és a múlt század képi világa találkozik a Petőfi Elektrip című műsorban, amely az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió együttműködésével, és az MTVA több évtizedet felölelő archívumának felhasználásával indul útjára.

Trendalkotó formátumban, a múlt és a jelen esszenciájaként kerül új tartalom az M2 Petőfi TV műsorkínálatába. A Petőfi Elektrip a múlt század kimeríthetetlen és sokszínű videós anyagát és a legmodernebb elektronikus zenéket vegyíti egymással, amelynek eredményeként a nézők a megszokottól eltérő, különleges popkulturális élményt kapnak. A műfaji fúzióról Cseke Dorka, az M2 Petőfi TV vezető szerkesztője és Kovács Jeromos, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője először meséltek a tévécsatorna FRISS című műsorában.

„Több száz órányi friss hanganyaggal rendelkezik a Petőfi Rádió az Elektrik elektronikus zenei műsorának köszönhetően, amit szerettünk volna a rádión kívül televíziós formátumban is felhasználni, ez hívta életre a Petőfi Elektripet. A műsorral kettős célunk van; egyfelől a videókon keresztül a fiatalok megtapasztalhatják, milyen volt az élet a 60-as, 70-es években, másfelől az idősebb korosztály újra átélheti ezeket a múltbéli pillanatokat, miközben a mai, modern zenét is megismerik”

– fogalmazott Cseke Dorka vezető szerkesztő, kiemelve, hogy a képi és a zenei világ kontrasztja egészen egyedülálló televíziós élményt nyújt a nézőknek.

Kovács Jeromos, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője hozzátette, hogy a két dinamika összefűzése szokatlan és izgalmas kihívást jelentett, ugyanakkor az első visszajelzések rendkívül pozitívak.

„A zene és a kép már hosszú évtizedek óta jól kiegészítik egymást. A Petőfi Rádióban idén indítottuk el a Petőfi Elektrik PANO multi-szenzoros sorozatot, amely új dimenziót nyitott az elektronikus zenében. A repetitív szekvenciák és a természeti környezet organikus mintázata tökéletes összhangban működött egymással, ahogy a Petőfi Elektripben is egységet hozott létre a múlt képi világa és a modern zeneiség. Az első reakcióból arra következtetünk, hogy sokan szeretik majd az új műsort”

– fogalmazott a zenei szakember, aki hangsúlyozta, hogy a Petőfi Elektrip jóval többet tud, mint egy videoklip: rendhagyó televíziós műfaj, kulturális lenyomat, műfaji és művészeti fúzió egyben.

Petőfi Elektrip – június 20-tól, hétfőnként 23:20-tól az M2 Petőfi TV műsorán!

Ajánljuk még