logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét ajándékkoncertet rendeznek a szegedi Dóm téren

A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik hagyományos programjaként július 13-án ajándékkoncertet ad a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dóm téren – tájékoztatta Kertész Lilla, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

A közlemény szerint a Szegedi Szimfonikus Zenekar hosszú ideje meghatározó szereplője a megyeszékhely kulturális életének. Vaszy Viktor zeneszerző-karmester munkája nyomán vált önálló intézménnyé 1969-ben, de az együttes hagyományai csaknem háromszáz évre tekintenek vissza. A zenekar nemzetközileg is elismert tevékenysége mellett a helyi koncertélet bázisa, és a Szegedi Nemzeti Színház operajátszásának is elengedhetetlen hátteret biztosít.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon az első ajándékkoncertet 2003-ban rendezték, a zenekar pedig évről évre a változatosságra törekedve állítja össze a műsort. Az első esztendőben Dvorak Újvilág szimfóniája csendült föl, majd egy-egy évfordulóhoz, témához kapcsolódva állították össze a programot, de arra is akadt példa, hogy neves szólistákat láttak vendégül.

Az idén hallható két felvonásos est programjának zömét közkedvelt operabetétek adják majd, köztük Carl Maria von Weber Oberon-nyitánya, balettzene Verdi Macbeth-jéből és a Carmen-szvit Georges Bizet-től.

A tizenkilencedik század csaknem egészét átfogó, gyönyörű operarészletek mellett Ludwig van Beethoven V. szimfóniája is megszólal majd a Dóm tér különleges akusztikájú árkádai közt. Az együttest Pál Tamás karmester dirigálja.

A címlapfotó illusztráció.

 

Ajánljuk még