logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ternovszky Béla elárulta, melyik a kedvenc figurája a Macskafogóból

| Szerző: hirado.hu
Élete fő művének a Macskafogót tartja Ternovszky Béla. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező az M5 Kontúr című portréműsorában mesélte el, miként zajlott a rajzfilm szinkronizálása, és kedvenc figurájáról is beszélt.

Mindig rajzolt, még étteremben a szalvétára is – mesélte Ternovszky Nóri édesapjáról az M5 műsorában. Azt is bevallotta, hogy amikor először látta a Macskafogót, nem tetszett neki, később ugyan megszerette, de Pumukli volt a kedvence. Ezzel meglepetést okozott Ternovszky Bélának, aki Sipos Szilviával beszélgetve számos érdekességet árult el az élete fő művének tartott rajzfilmjéről, főként annak szinkronizálásáról, amelyben neves színészeink vettek részt.

„Az egy jelenetben együtt játszó színészek egyszerre voltak a stúdióban, akik egymást is inspirálták. Öröm volt nézni, ahogy dolgoztak. A dialógusok felvételénél mi a hangmérnöki szobában ültünk, és időnként nagyon nevettünk. Sok ott rögtönzött mondat benne maradt a filmben” – emlékezett vissza a több, mint 35 éve töretlen népszerűségnek örvendő Macskafogó születésére. A Kontúrban elárulta, kedvenc szereplője a “kisember” karakterét megjelenítő Safranek. Ennek kapcsán fájó szívvel emlékezett meg a közelmúltban elhunyt színművészről, Haumann Péterről, aki zseniális „alakítást” nyújtott e szerepben is.

A Ternovszky Bélával készült portré, amelyben felidézi, édesapjának milyen nagy szerepe volt pályája alakulásában, újranézhető a Kontúr Médiaklikk-oldalán, vagy az alábbi linkre kattintva.

Haumann Péterre emlékezve a Duna műsorára tűzi a Macskafogót, amelyet június 18-án 19:45-től láthatnak a csatornán.

Kontúr – Mélyinterjúk a kulturális élet meghatározó személyiségeivel szombaton 18 órától az M5 műsorán!

Ajánljuk még