logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötszáz embert is elbír a Guinness-rekorder üveghíd

| Szerző: hirado.hu
A Guinness-rekordok könyve hivatalosan is megerősítette, hogy az észak-vietnami Bach Long gyalogoshíd a világ leghosszabb üveghídja. A helyi idegenforgalmi hivatal nem sokkal az áprilisi átadó után kezdeményezte, hogy a Guinness Világrekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabbjaként ismerje el a vietnami függőhidat. A turisztikai attrakció 632 méter hosszú, és 150 méter magasan húzódik két hegy között.

A Guinness-rekordok könyve hivatalosan is a világ leghosszabb üveghídjának nyilvánította a vietnami Bach Long (Fehér Sárkány) függőhidat, amelyet áprilisban nyitottak meg a nagy nyilvánosság előtt. Eddig a világ leghosszabb üveg gyalogoshídja címet egy 526 méteres, 2020-ban átadott függőhíd viselte a kínai Kuangtung tartományban – írja a CNN. 

A Fehér Sárkány-híd így több mint 100 méterrel megdöntötte a Kínában tartott világrekordot.

A Son La tartomány Moc Chau hegyvidéki régiójában, Vietnam északnyugati részén található látványosság két hegyet köt össze egy 150 méter mély völgy fölött.

A vietnami Fehér Sárkány-híd háromrétegű edzett üvegből készült, amelyet a Saint Gobain francia cég gyártott. Az építtetők szerint, ha egy üvegpanel egyik rétege el is törne, a másik két réteg még mindig képes lenne megtartani öt tonna súlyt.

A híd elég erős ahhoz, hogy egyszerre közel 500 embert is tartózkodjon rajta. Teherbíró képességét úgy ellenőrizték, hogy teher- és személyautókkal hajtottak rá.

A Guinness-rekordok tisztviselői május 28-án hitelesítették a hidat, és átadták a hivatalos oklevelet a helyi tisztviselőknek.

A hatóságok abban reménykednek, hogy a mintegy 150 méter magasságba felfüggesztett 631 méter hosszúságú üveghíd  még több turistát vonz a fővárostól, Hanoitól 200 kilométerre nyugatra fekvő, festői szépségű hegyvidéki régióba, amely híres teaültetvényeiről, vízeséseiről, denevérbarlangjáról és hegylakó népcsoportjairól.

Kapcsolódó tartalom

Ez már a harmadik üveghíd Vietnamban.

Ajánljuk még