logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyarmathy Lívia munkássága előtt tiszteleg csütörtök este a közmédia

Nagy sikerű filmjeivel emlékezik a közmédia az elhunyt Gyarmathy Líviára, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőre, érdemes és kiváló művészre.

Rendhagyó műsorváltozást jelentett be a közmédia, csütörtök este csatornáikon Gyarmathy Líviára emlékeznek. A magyar mozgókép mestere május 26-án kilencvenéves korában hunyt el, méltósággal viselt, hosszú betegség után. A rendezőnő páratlan életművéből az 1998-as A mi gólyánk című rövidfilmet tűzi műsorára 21:00-tól az M5 kulturális csatorna, majd a Szökés című 1996-os történelmi drámát vetíti 22:48-tól a Duna.

Az első alkotás egy gólya történetét meséli el, amelyik nem repült el társaival Afrikába, hanem egy kis magyar faluban maradt. A madár és a helyi közösség kapcsolatát egy éven át követte a stáb, ám a következő tavasszal a gólya már visszatalált a természetbe. A második film a recski kényszermunkatábor kegyetlenségeit mutatja be, ahol titokban, nyom nélkül tűntek el emberek. A Szökés az egyetlen olyan ember igaz története, akinek sikerült a hírhedt táborból nyugatra szöknie.

In memoriam Gyarmathy Lívia – május 26-án, este az M5-ön és a Dunán!

Ajánljuk még