logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tíz bemutatót tervez a következő évadban a Weöres Sándor Színház

Tíz új bemutatót tervez a következő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház – közölte az MTI-vel a teátrum csütörtökön.

Horváth Nóra kommunikációs vezető tájékoztatása szerint szeptember 23-án mutatják be a tervek szerint Csehov Sirály című művét, októberben Heinrich von Kleist Az eltört korsó című vígjátékát viszik színre. Novemberben mutatják be Martin McDonagh Az inishmore-i hadnagy című fekete komédiáját, decemberben pedig Bertolt Brecht és Kurt Weill Koldusoperáját.

Januárban lesz látható a Hamlet hazatér című színháznevelési előadás, amelyet Shakespeare klasszikusa és Kiss Csaba Hazatérés Dániába című drámája nyomán állítanak színpadra, és amelyet bérleten kívüli előadás keretében elsősorban általános iskolás korú diákoknak ajánlanak.

Februárban tartják Veres András Nagyapám, Frank Sinatra című monodrámája és Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig című színműve premierjét, majd márciusban David Mamet Egy kanál víz című művét, áprilisban Samuel Bailey Kutyabaj című daraját, májusban pedig Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát mutatják be – sorolta a kommunikációs vezető.

Horváth Nóra kitért arra, hogy továbbra is repertoáron marad A Pál utcai fiúk, a Candide, az Ájlávjú, a Szólít a szörny, az Ajándék, az Antigoné, valamint a Pornó.

Az új évadban a társulathoz csatlakozik Mari Dorottya és Domonkos Zsolt, visszatér Kiss Mari, távozik viszont Jámbor Nándor, Vlahovics Edit és Endrődy Krisztián is.

Idén a Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódva ismét lesz karneválszínház, ahol augusztus 23. és 27. között a Valódi hamisítvány című vígjátékot mutatják be Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben.

Ajánljuk még