logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Walesben még sört is főztek Arany János tiszteletére!

| Szerző: hirado.hu
Emléktáblát avattak Arany Jánosnak a walesi Montgomery városában, amelyet a költő A walesi bárdok című híres balladájában örökített meg. Arany tiszteletére a helyiek még külön sört is főztek, melyet a költő portréja díszít.

Olvasónk küldött egy fotót, egyenesen Montgomery városából, melyen az Arany János portréjával díszített sör látható. A jeles eseményre a helyi sörfőzde készült ezzel a különlegesen palackozott sörrel.

Az Arany János tiszteletére készült sör Walesben. fotó: Olvasónk

Walesben már a korábbi években is több alkalommal megemlékeztek Arany Jánosról és balladájáról, Montgomery 2017-ben, Arany születésének 200. évfordulóján posztumusz díszpolgári címet adományozott a költőnek.

Brunner Bálint, az egyik főszervező, a Magyar Cymru walesi-magyar kulturális kezdeményezés alapítója kijelentette: A walesi bárdok 165 éves történetében a walesi és a magyar nagyközönség most először emlékezett meg együtt Arany Jánosról Montgomery váránál, és ez történelmi pillanat a walesi-magyar kapcsolatokban. Bejelentette: május 14. mostantól minden évben a walesi-magyar barátság napja lesz.

Montgomery vára napjainkban – fotó: Wikipedia

Ajánljuk még