logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csollány Szilveszter keresztapja megható dolgot tett

| Szerző: Czigler Loretta
A Duna Televízió Katolikus krónika című műsorban az olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter keresztapja, Sike Tamás egri borász elmondta, emléket szeretett volna állítani legjobb barátjának, aki idén januárban hunyt el.

Sike Tamás és Csollány Szilveszter története 21 évre nyúlik vissza, amikor Tamás borkóstolóján találkoztak. Az olimpiai bajnok akkor elmondta a borásznak, hogy bár finomak a borok, mégis van egy kedvence, aminél nem ivott jobbat. Amerikában kóstolta meg először, és egy magyar termesztő bora. Sike Tamás rájött, hogy a bor, amiről a bajnok beszélt, az ő terméke volt. Innen indult a barátságuk.

A Katolikus krónika riportjából kiderült, hogy Csollány Szilveszter a megismerkedésük után évekkel később tért meg, a keresztapaságot pedig Sike Tamás vállalta, aki mindig komolyan vette a keresztszülőséget, és valóban segítette Szilvesztert, hogy megélhesse a hitét.

„Nemcsak barátok lettünk, hanem rokonok is” –  mondta Sike Tamás.

Hat-hét évvel ezelőtt a olimpiai bajnok vetette fel, hogy csináljanak egy olyan bort, amin szerepel az ő neve is. Az évek során aztán ez többször felmerült, de sajnos végül nem készült el.

Idén január 24-én az egész országot megrendítette, hogy mindössze ötvenegy esztendős korában elhunyt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

Kapcsolódó tartalom

„Amikor megtudtuk, hogy elveszítettük a Szilast, akkor azt mondtam, hogy ez egy olyan mulasztásom az életben, amit mindenképpen be szerettem volna pótolni. Összehozunk egy olyan bort, amin rajta lesz az ő neve! (…) Mondhatjuk úgy, hogy vezeklek. Próbálok a családnak segíteni azzal, hogy ezt a bort eladjuk és a bevételt nekik ajánlom fel” – tette hozzá a borász, aki fontos üzenetet szeretne megosztani másokkal.

„Mióta elvesztettem a legjobb barátomat, azóta nem tudok más üzenetet tolmácsolni mások felé, csak azt, ha megéljük azt az ajándékot az életben, hogy van egy ember, akivel szeretitek egymást, akkor nem engedheted meg magadnak azt, hogy kétszer azt mond neki, hogy nem.”

A Csollány Szilveszter által ihletett bor címkéjén egy a sportoló által gyakran elhangzott mondat áll: „Semmi baj, megyünk tovább.” 

Ajánljuk még