logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Boldogságra született – a 70 éves Oszvald Marikát ünnepeljük

| Szerző: hirado.hu
Április 12-én ünnepli hetvenedik születésnapját Oszvald Marika Kossuth-díjas színművésznő, operett-szubrett.  Az MTVA Archívumának segítségével képes összeállítással ünnepeljük a mindig vidám Oszvald Marikát.

A mai magyar operett egyik legnépszerűbb szubrettje, az örök komédiás, a dupla energiabomba, a huncut, a vidám, a vicces Kossuth- és Jászai Mari-díjas Oszvald Marika, aki nemcsak itthon lett a közönség kedvence, hanem Németországtól Japánig meghódította a világot.

Kapcsolódó tartalom

1979. július 31-én készült fotón Oszvald Marika, a Fővárosi Operettszínház társulatának tagja. 

(Fotó: MTI/ Ilovszky Béla)

1976. június 28-án készült fotó Oszvald Marikáról, Budapesten. 

„Nem tudatosan, ösztönösen akartam színésznő lenni. Én a lelkemből táncolok. A lámpaláz átalakul bennem energiává, és akkor érzem igazán jól magam, mikor a színpadra kerülök, és alig várom, hogy átadhassam a közönségnek a bennem levő boldogságot. A színház közegét szeretem, mindegy, milyen szerepben, csak a színpadon lehessek” – mondta Oszvald Marika.

(Fotó: MTI/ Farkas Tamás)

Oszvald Marika a Budapesti Operettszínház Dr. Bőregér című előadásának sajtóbemutatóján, 2005. szeptember 13-án. A zenés darab Johan Strauss klasszikus operettje, a Denevér átdolgozott változata.

(Fotó:MTI/ Honéczy Barnabás)

2010. április 27-én Belotte szerepében Oszvald Marika játszik Leo Fall: Madame Pompadour című operettjének próbáján a Budapesti Operettszínházban. 

(Fotó: MTI/Kollányi Péter)

Oszvald Marika Jászai Mari-díjas színésznő 2011. július 27-én felmutatja az Operettfalu nagykövete címet igazoló oklevelet. 

(Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Oszvald Marika részletet ad elő Kálmán Imre, A Csárdáskirálynő című operettjéből a Nemzetközi Operett-Musical Fesztivál gáláján a Budapesti Operettszínházban 2013. április 12-én.

(Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt)

Oszvald Marika Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, miután átvette a Kossuth-díjat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Parlamentben 2015. március 15-én.

(Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

Egri László Latkóczy Ádám szerepében és Oszvald Marika Waldeck grófnő szerepében Huszka Jenő-Szilágyi László Sissi, a magyar királyné című operettjének fotóspróbáján a Művészetek Házában Gödöllőn 2021. június 7-én.

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még