logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A zene szeretetéről szól a Virtuózok Miklósa Erika szerint

| Szerző: hirado.hu
Rendhagyó adással jelentkezik péntek este a Dunán futó klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok V4+. Az elmúlt két évad legjobb pillanatait eleveníthetik majd fel a nézők, amelyeket szívesen idézett fel Miklósa Erika is, a műsor hazai és nemzetközi zsűritagja a Bartók Rádió vendégeként. A világhírű operaénekesnő hangsúlyozta, a műsor elsősorban nem a versenyzésről, hanem a klasszikus zene ünnepléséről, átadásáról szól.
Magyarország páratlan komolyzenei tehetségkutatója az elmúlt két évben már nemzetközi színtéren valósult meg a visegrádi négyek és egy-egy vendégország szereplésével.
A Virtuózok V4+-ban eddig hat országból negyven ifjú zenész mutatkozhatott be a világsztárokból álló zsűri előtt. Szerbia, majd Horvátország után idén Szlovénia csatlakozik az egyedülálló klasszikuszenei tehetségkutatóhoz, amely ötvözi a komolyzenét és a showműsorok világát.
Április 1-jén egy rendhagyó válogatást láthatnak a Duna nézői a műsorból, ennek kapcsán Miklósa Erika operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese, aki 2014 óta tagja a zsűrinek, múlhatatlan lelkesedéssel beszélt a Virtuózok hazai és nemzetközi jelentőségéről.
„Amikor még fiatal kezdő voltam, fontos volt, hogy nemcsak a hazai palettán, hanem a nemzetközi mezőnyben is nagyjából el tudjam helyezni magam. A Virtuózok V4+ jó lehetőség arra, hogy az ifjú tehetségek felfedezzék saját helyüket a szakmában. A versenyzők láthatják, hogy a környező országok indulóihoz képest hol tartanak éppen, és képbe kerülhetnek, hogy korosztály tekintetében milyen nemzetközi felhozatal van. Fontos, hogy a Virtuózok nem versenyistálló, nem vizsgázhatjuk őket, hanem lehetőséget kínálunk arra, hogy a gyerekek, fiatalok megmutathassák a hangszerüket, a klasszikus zene szépségeit, saját egyéniségüket, valamint számot adhassanak arról, hogy jelenleg milyen szinten tartanak” – fogalmazott a Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán énekesnő, aki hozzátette, hogy a színpadon túl igyekezett törődni a versenyzők lelkiállapotával és az életével is.
Fontosnak tartja, hogy az alapítványi munka mellett életvezetésben is ott legyen a felfedezett tehetségek mögött.
A határon átívelő tehetségkutató elmúlt két évadának legemlékezetesebb eseményei mellett a különkiadás feleleveníti a tehetséggondozás részeként megvalósult koncerteket is, és kulisszatitkokat is megtudhatnak a nézők.
Válogatás a Virtuózok V4+ évadaiból – április 1-jén, 20:45-től a Dunán!

Ajánljuk még