logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Visszavonul Nemcsák Károly, de a nézők nem veszítik el

| Szerző: hirado.hu
A színpadnak nem int búcsút, de tervei szerint igazgatói megbízatása lejártával visszavonul Nemcsák Károly. A Jászai Mari-díjas színművész, aki a József Attila Színház igazgatója, erről az MTVA  Librettó című műsorában beszélt. Az adásban a nézők betekintést nyerhettek a művész mindennapjaiba is, elmondta, hogy bár a színház nagyon fontos szereplője az életének, mellette a focira is szakít időt.
Budapest, 2017. április 5.
Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Nemcsák Károly hetente többször is együtt rúgja a bőrt kollégákkal és barátokkal, a színészválogatott tagja már 1981 óta. Kecskés Lilla, az M5 műsorvezetője is épp sportolás közben találkozott vele, majd kísérte végig egy napját, és ezt mutatta meg a nézőknek a Librettó Kulisszatitok című rovatában.

A foci után – ami számára szenvedély és egyben feltöltődés – következett a munka, a színház. A nézők betekinthettek a Portugál című vígjáték próbájára, a darabban Nemcsák Károly a kocsmárost alakítja. Próba után várták az igazgatói teendők.

A színház épületének bővítését és korszerűsítését tervezik, a részleteket pedig a Librettónak is megmutatta a színigazgató, aki immár harmadik ciklusát tölti a József Attila Színház élén. A délelőtti sport és próba után este előadás várt a színművészre, aki elárulta, a színpadtól sosem lenne képes teljesen elszakadni, a játék számára egyfajta terápia.

„Az életem nagy részét színészként töltöttem. Egykori tanárom, Békés András mindig azt mondta, hogy ez egy hosszútávú pálya, amit az ember halála napjáig tanul. Magamban már eldöntöttem, és remélem, lesz erőm is megtenni, hogy a harmadik ciklusom után visszavonulok, mint igazgató. Ez nem jelenti azt, hogy színészként ne dolgoznék tovább” – árulta el a Librettóban Nemcsák Károly.

A Librettó videója ide kattintva megtekinthető!

 

 

Ajánljuk még