logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Komáromi László: A hallgatók és az egyetemi közösség is bekapcsolódott a segélyprogramba

| Szerző: hirado.hu
A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó! műsorsorozat indult. Rendkívüli Jónak lenni jó! – Magyarország összefog a Kossuth Rádió Napközben című műsorában, minden hétköznap 10:15-től. A március 22-i adásban Komáromi László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorhelyettese beszélt a Közösen a békéért segélyprogramról.
Hallgassa vissza!

Közösen a békéért címmel hirdetett segélyprogramot az ukrán menekültek megsegítésére a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Katolikus Karitásszal karöltve. A program részeként nemcsak szállást biztosítanak az egyetem kollégiumaiban az otthonukat elhagyni kényszerülő családoknak, de a gyerekek taníttatásában és a szülők munkakeresésében is igyekeznek segítséget nyújtani.

Jelenleg 15 főnek nyújtanak szállást az esztergomi Vitéz János Kollégiumban. Döntően asszonyokról és kisgyerekekről, 7-8 évesekről van szó. A segélyprogramban részt vevők jelenleg azon dolgoznak, hogy a családok ne csak a kollégiumban töltsék ezeket a mindennapokat, de a kisgyerekek iskolába járhassanak, amiben különböző esztergomi általános iskolák nyújtanak segítséget, illetve azon, hogy a Karitász segítségével a felnőtteknek munkát találjanak.

A helyi iskolák elsősorban abban kértek segítséget, hogy az ukrán kisiskolásokat korrepetálják.

„Ebbe be tudnak kapcsolódni olyan hallgatók is, akik a pedagógusképzésben vesznek részt, de mindenfajta tevékenységünkben, ami a menekültekkel kapcsolatos, a hallgatók és az egész egyetemi közösség részt tud venni”

– mondta Komáromi László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorhelyettese.

Kapcsolódó tartalom

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet. Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre.

Ajánljuk még