logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar fotós tájképe tarol a neves nemzetközi fotópályázaton

| Szerző: hirado.hu
A Sony és a World Photography Organisation 15. alkalommal rendezi meg a Sony World Photography Awards fotópályázatot. A pályázatra a világ bármely pontjáról bárki jelentkezhet, aki tehetséget érez a fotózás iránt.

A Sony World Photography Awards fotópályázatára jelentkezők több kategóriában is megmérhetik tudásukat. Ez lehet utazás, természet, vadvilág, de akár tájkép is.

Mi, magyarok is érintettek vagyunk a fotópályázaton, miután nyilvánosságra hozták a 2022-es Sony World Photography Awards nyílt versenyének kategóriák szerinti előválogatott pályaműveit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Peter Leyer (@peter_leyer) által megosztott bejegyzés

Az idei év legjobb alkotásai közé jutott be Leyer Péter fotója Magyarországról, aki egy lélegzetelállító téli tájképpel lepte meg a zsűrit, melynek a Ködös téli napfelkelte a Szent Tamás-templomban címet adta.

„Meg akartam örökíteni a fehérbe öltözött tájat a hegyekkel, amelyet az első napsugarak megvilágítanak a háttérben”

– idézte a magyar fotóst a Dailymail cikke.

A kiválasztott pályamunkák közül szintén figyelemreméltó alkotás Ronaldo, a ló egy örömteli pillanata. A fehér paripa térdig érő hóban vágtat, mellyel Jessica Mohn német fotós a szabadság és a hatalom érzését próbálja meg átadni fotóján keresztül.

Az alábbi továbbjutott alkotás az Égei-tenger felett dübörgő éjféli viharokat örökíti meg, a Folegandros-szigeten lévő Chora feletti szikláról.

„Csodáltam a természet csodálatos erejét”

– mondta Anargyros Dekavallas fotós Görögországból, akinek képe a tájkép kategóriába került be.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anargyros Dekavallas (@anargyros.dekavallas) által megosztott bejegyzés

A 170 000 benevezett kép közül száz fotós alkotása jutott tovább a versenyben, és tíz kategóriagyőztest választottak ki.

A verseny győztesét április 12-én hirdetik ki. A nyertes alkotások és a kiválasztott pályaműveket a londoni Somerset House-ban állítják ki április 13. és május 2. között.

Ajánljuk még