logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mesés pályázatot hirdet az M2 Gyerekcsatorna

| Szerző: hirado.hu
Varázslatos mesevilágot teremt az M2 Gyerekcsatorna tavaszi kampánya. A Hetedhét kaland pályázata az olvasást népszerűsíti, melyben az óvodások és alsó tagozatosok megmutathatják saját történeteiket. Négytől kilenc éves korig lehet jelentkezni a kiírásra március 14-e és április 3-a között. A nyertes meséket megfilmesíti a csatorna.

Minden este egy mese – ezzel a mottóval indítja el legújabb kampányát a Hetedhét kaland, az M2 Gyerekcsatorna ismeretterjesztő műsora. A kezdeményezés megeleveníti a kicsik fantáziavilágában élő mesehősöket és történeteket, amivel igyekszik megkedveltetni velük az olvasást, és megalapozni a könyvek, az irodalom szeretetét.  Természetesen a szülőket is megszólítja a felhívás, hiszen fontos, hogy a csemeték jó példát lássanak és az esti meseolvasás a mindennapok részévé váljon.

A pályázatra március 14-étől várja a gyerekcsatorna a 4 és 9 év közötti gyerekek saját sztorijait a mindenesteegymese@mtva.hu e-mail címre, melyek közül a 10 legjobbat megfilmesítik. A kisfilmekben az ifjú szerzők is szerepelnek majd, akik a különleges díszletek és kellékek segítségével igazi varázslatot élhetnek át.

A kampány egyik főszereplője Mahó Andrea, Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő, aki mesélőként csatlakozik a tévéfelvételekhez. Az elkészült mesefilmeket május 16-a és 27-e között naponta láthatjuk majd a Hetedhét kalandban. Ezen kívül a győztes művekből könyv is készül, melyeket szintén megkapnak az alkotóik, a forgatáson készült fotókkal együtt.

Az M2 Gyerekcsatorna május 27-ig tartó olvasási kampányához készült, csodálatos mesevilágot életre keltő beharangozó videó  ezen a linken tekinthető meg:

A pályázat részleteiről a médiaklikk.hu/mindenesteegymese oldalon lehet tájékozódni.

Ajánljuk még