logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Forradalmi forgataggal készül a nemzeti ünnepre a Hadtörténeti Múzeum

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várja a látogatókat a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum kedden, a március 15-ei nemzeti ünnepen –tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Azt írták: a Forradalmi forgatag rendezvénye tizedik alkalommal kínál egész napos programokat március 15-én a családok számára. Az ingyenes napon a látogatók előadást hallhatnak Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc fegyverei címmel 11, 13 és 15 órakor.

Emellett – a szokásoknak megfelelően – idén is kézműves foglalkozásokkal várják a kisebbeket. A gyerekek huszárcsákót, zászlót, huszárfigurát készíthetnek, valamint játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség.

A kiállítások 9 és 17 óra között ingyenesen látogathatók a múzeumban, a díszudvaron pedig egy honvéd- és sorgyalogtábor életébe nyerhetnek bepillantást. A huszárbemutatókon kívül alaki és harcászati bemutatókat, valamint óránként kardos toborzótáncot tartanak – közölte a múzeum.

A programokról részletek találhatók a www.militaria.hu és a www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalakon – írták.

Március 15-e a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848–49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Ajánljuk még