logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyedi élményprogramokkal készül a Szerelmesek hetére a gyulai vár és az Almásy-kastély

Egyedi játékokat, gasztronómiai élményeket és páros programokat kínál a Valentin-naphoz kapcsolódva a Szerelmesek hetén a gyulai vár és az Almásy-kastély – közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. az MTI-vel.

Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a február 14-i Valentin-napi vacsorán háromfogásos, látványos menüsorral készülnek, de a gyulai alapanyagokra épülő, különleges ételsort élményelemekkel is kiegészítik. „Lesz gyertyafényes tárlatvezetés és néhány titkos üzenetet is felfedünk az egykori legyezőnyelvből”.

Február 19-én habcsókot lehet készíteni a Csemegetárban, közben a ma már furcsának tűnő, korabeli illemszabályokkal is megismertetik az érdeklődőket.

A vár gyertyafényes tárlatvezetései február 12-én és 19-én királyok és királynék szerelméről, valamint a középkori erotikáról szólnak majd. „De igazán izgalmasnak ígérkezik a középkori szerelmi bájitalokról szóló előadás is, amelyen egy főzetet meg is kóstolhatnak majd vendégeink” – emelte ki Fekete-Dombi Ildikó.

A kastélyban és a várban is játékot szerveznek párok részére: a kiállítóterekben elrejtett szimbólumokat kell megtalálni, majd a pároknak együttműködve megfejteniük. Lesz szeretetszív-keresés a kastélyparkban és ügyességi játék is a várban. A részletes programkínálat megtekinthető a Gyulakult.hu oldalon.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még