logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyűjtői ritkaságok a Szent István terem újjászületésének tiszteletére

| Szerző: hirado.hu
Limitált példányszámban, 200 darab ezüst és 500 darab vörösréz emlékérem készült a Szent István terem újjáépítése alkalmából.

 

Igazi kuriózumot készített a Magyar Pénzverő Zrt. a Szent István terem újjáépítése alkalmából. Limitált példányszámban, 200 darab ezüst és 500 darab vörösréz emlékpénz készült a jeles alkalom tiszteletére – olvasható a Szent Istán terem közösségi média oldalán.

Mindkét érme előlapjára 3D-s kép került, amelyen Szent István király látható a Szent Koronával. A hátlapi érmeképen a dátum és a Szent István terem logója látható. Az érméken szerepel a Magyar Pénzverő Zrt. verdejele, valamint az érmék fém- és finomságjele is.

Az érmék átmérője 42,5 mm. Az ezüstérem súlya 1 uncia (31,104 gramm), míg a vörösrézé 29 gramm.

Az érméket kizárólag a Szent István terem ajándékboltjában lehet megvásárolni.


2020. augusztus 20., az államalapítás ünnepe óta a nagyközönség számára is látogatható a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobája, a Szent István-terem.

A Budavári Palota ékszerdoboza, a Szent István királyról elnevezett terem, a századforduló magyar iparművészetének kiemelkedő teljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert díszes terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el.

Kapcsolódó tartalom

A csodálatos helyiség a II. világháborúban teljesen megsemmisült, de a Nemzeti Hauszmann Program keretében az eredeti tervek szerint alkották újra a legapróbb részletekig.

Ajánljuk még