logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Marosvásárhelyen megnyitották a Tamási Áron-emlékévet

Marosvásárhelyen Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvényén nyitották meg a Tamási Áron-emlékévet, amelynek rendezvényeivel a 125 éve született székely író előtt kívánnak tisztelegni.

 

Ünnepi beszédében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a bátorságot és az iránymutatást emelte ki Tamási Áron jellemzői közül. Mint felidézte, Tamási saját élményeiből építi fel regényhőse, Ábel alakját, aki a világot bejárva érti meg, haza kell térnie ahhoz, hogy valahol otthon lehessen.

A marosvásárhelyi Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes Tamási Áron Tündöklő Jeromos című darabját adja elő a Tamási Áron 125 Emlékév erdélyi nyitórendezvényén a marosvásárhelyi Kultúrpalotában 2022. január 22-én (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

Az író bátorságának tulajdonította annak kimondását, hogy az élet értelmét nem a távoli nagyvárosban, vagy külföldön, a messzeségben, hanem a szülőföldön, a szülőfölddel való bensőséges kapcsolatban kell keresni.

A címlapfotón Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára beszédet mond a Tamási Áron 125 Emlékév erdélyi nyitórendezvényén a marosvásárhelyi Kultúrpalotában 2022. január 22-én (MTI/Kiss Gábor)

Ajánljuk még