logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Becsület és szerelem „harca” – a megújuló Dunán debütál a Kék róka

| Szerző: hirado.hu
A megújuló Dunán látható először a Kék róka filmes adaptációja január 22-én este. Az 1930-as években játszódó romantikus történet hőseivel könnyen azonosulhatnak a nézők, hiszen a szerethető karakterek lelki válságai bárki életében jelen lehetnek. Ehhez teremt a film mesés miliőt, amelynek rendezője és főszereplői a történet legfőbb üzenetéről is beszéltek a Librettóban.
A Kék róka című film főszerepeiben Száraz Dénest és Zsigmond Emőkét láthatjuk. A film premierje 2022. január 22-én este lesz a megújult Dunán (forrás: MTVA)

A romantikus tévéfilm a ‘30-as évek Budapestjére repíti vissza a nézőket, ahol egy izgalmas szerelmi történet közepébe csöppenhetünk. Komoly lelki utazást és egyben önfeledt szórakozást ígér nézőinek a Kék róka. Herczeg Ferenc 1917-es színdarabja Pacskovszky József rendezésében kelt új életre.

A lebilincselő cselekmény, a kiváló színészi alakítások és a különleges képi világ nemzetközi szuperprodukciókat idéz; a főszerepekben Száraz Dénest és Zsigmond Emőkét láthatjuk.

„A történetben végvonuló drámai folyamatot könnyedén próbáltuk elmesélni esendő és szerethető hőseinken keresztül. Végül pedig, mint minden jó mesének, ennek is megvan a tanulsága” – foglalta össze gondolatait a filmről a rendező a Librettó stúdiójában.

A történet szerint a gyönyörű és rejtélyes hősnő, Cecília, a vőlegényéhez sietve beleszeret egy ismeretlen férfiba, akiről kiderül, hogy jövendőbelije sokat emlegetett barátja, és tanúja. Ez a szerelem nem teljesedhet ki, mivel Sándor kizártnak tartja, hogy titkos harmadik legyen.

A film szereplői olyan magánéleti problémákkal küzdenek, amelyekkel a mai kor emberei is. „Nehéz kilépni egy biztonságos, jól működő házasságból, ahogy ma sem egyszerű felrúgni egy ilyen kapcsolatot a bizonytalanért” – részletezte Zsigmond Emőke színművész az általa megformált főhősnő dilemmáját. A filmben a reménytelen szerelmest alakító Száraz Dénes színművész ebben a szerepben szembesült azzal a nehéz kérdésfelvetéssel, hogy egy jó ember inkább becsületes, vagy önazonos.

A Librettó beszélgetése, amelyben részletet is láthatnak a filmből, IDE kattintva megnézhető.

Kék róka – premier január 22-én, szombaton 19:50-től a Dunán!

Ajánljuk még