logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szalóki Ági az anyaságról: Minden álmomat és elképzelésemet felülmúlja és túlszárnyalja az, ami történik velem

| Szerző: hirado.hu
Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző. A ’90-es évek végén berobbant, új népdalénekes generáció egyik legsikeresebb képviselője. Örök szerelme a népzene, de közben úgy tiszteli a hagyományokat, hogy mégis nyitott az újra. Az énekesnő az M5 Kulturális csatorna Kontúr című műsorának vendége volt. Az énekesnő mesélt az anyaság szépségeiről, elárulta melyik az a vers, amit minden este felolvas a kisfiának és zenei pályájának állomásairól is szó esett.  

 

„Minden álmomat és elképzelésemet felülmúlja és túlszárnyalja az, ami történik velem és ami megvalósult. Nap mint nap rácsodálkozom arra, hogy milyen csoda az élet” – mesélt meghatottan az énekesnő az elmúlt 8 hónapról. Mint ismert, Szalóki Ági 2021. áprilisában arról számolt be Facebook-oldalán, hogy megszületett kisfia, Áron.

Régóta készült az anyaságra, emellett népzenei és gyermekeknek szóló repertoárjának megújításával is sokat foglalkozik.

Szalóki Ági a műsorban mesélt, zenei pályafutásának kezdetéről, tanítóiról, mestereiről is.

Az énekesnő alig tizenhat évesen, az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra. Hosszú ideig párhuzamosan énekelt a magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, illetve a kárpát-medencei és balkáni világzenét képviselő Besh o droM zenekarban. Szólista pályáját 2004-ben kezdte, azóta főként saját zenekaraival lép színpadra.

Fontos számára a társadalmai szerepvállalás, is több alapítvánnyal is együtt dolgozik, elsősorban a gyermekek megsegítése érdekében.

Példák, sorsok, titkok, vallomások interjúk a kulturális élet meghatározó személyiségeivel minden szombat este az M5 műsorán.

További izgalmas interjúk a MédiaKlikk oldalán!

Ajánljuk még