logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rangos elismerést kaphat az újjászületett Szent István-terem

| Szerző: hirado.hu
Az újjászületett Szent István-termet is beválasztották a Highlights of Hungary 2021-es jelöltjei közé. A Highlights of Hungary kezdeményezés 2013 óta évente díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket.

 

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett Szent István-termet is beválasztották a Highlights of Hungary 2021-es jelöltjei közé.

A Budavári Palota déli összekötő szárnyában kapott helyet a Szent István-terem, amely egy valódi ékszerdoboz volt. Belseje román stílusban készült, ám bizonyos pontokon az alkotók teret engedtek például a magyar ornamentikának, a magyaros jellegnek is. Hauszmann Alajos a magyar iparosmesterek legjobbjait gyűjtötte maga köré, hogy együtt alkossák meg a századforduló magyar iparművészetének remekművét.

A történelmi helyiség, amely a századforduló iparművészeinek kiemelkedő alkotása volt tavaly augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Azóta a termet és a hozzá tartozó kiállítást már több mint 40 ezren tekintették meg!

A helyiség berendezésén dolgozott mások mellett Thék Endre, Strobl Alajos és Jungfer Gyula is, a helyiség központi eleme, a monumentális pirogránit kandalló pedig Zsolnay Vilmos gyárában készült.

Kapcsolódó tartalom

A Highlights of Hungary kezdeményezés 2013 óta évente díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

A jelöltekre a nagyközönség február 3-ától szavazhat majd a Highlights of Hungary weboldalán.

Ajánljuk még