logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Süsüvel üzent a Kossuth Rádió hallgatóinak Bodrogi Gyula

| Szerző: hirado.hu
A Nemzeti Színház színművészei egy-egy személyes videóüzenetben mesélnek karácsonyhoz fűződő emlékeikről, szokásaikról, és a népi hagyományokat is felelevenítik.

 

Különleges, adventi készülődést tartanak a fővárosi Nemzeti Színházban, amiről a Kossuth Rádió Kalendárium című műsora készített riportot.

Itt visszahallgathatja a beszélgetést:

 

Hogy senki se maradjon ilyenkor egyedül, és mindenkihez eljusson az adventi várakozás erőt adó üzenete, a teátrum színművészei egy-egy személyes videóüzenetben mesélnek karácsonyhoz fűződő emlékeikről, szokásaikról, és a népi hagyományokat is felelevenítik, amelyek a színház honlapján nézhetők meg.

„Mi magyarok összetartozunk, ragaszkodunk kultúránkhoz, hagyományainkhoz, ahhoz az élethez, amelyet kialakítottunk itt magunk körül, a szokásainkhoz, rítusainkhoz, kereszténységünkhöz” – áll Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának videóüzenetében.

Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád szép a lovad. Mi szél hozott mondsza’ erre? S mi vajon a szíved terve? Szép vagy mint a rózsa szál, ó te kedves királylány” – mondta Süsü, a sárkány szavaival a karácsonyi üzenetét minden hallgatónak Bodrogi Gyula színművész, majd folytatta: „Szép, kellemes ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánok mindenkinek. A legfontosabb, hogy béke legyen. Ez egy gyönyörű, pici ország, vigyázni kell rá.”

A színház nagyszerű művészeinek videóüzenetei között hallhatjuk Bodrogi Gyula gyerekkori Mikulás történetét, Udvaros Dorottya ösztönzését a madarakról való téli gondoskodásra, Berecz András Betlehemes játékait de megismerhetjük Szász Juli nagymamájának mézeskalács receptjét is.

Az adventi kalendárium a Nemzeti Színház hivatalos oldalán található meg: https://nemzetiszinhaz.hu/

Kiemelt képen: Bodrogi Gyula  Fotó: (MTI/Koszticsák Szilárd).

Ajánljuk még