logo

Műsorújság

Rendkívüli

Rakéták csapódtak be egy kelet-ukrajnai vasútállomásnál, legalább harmincan meghaltak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Évtizedek óta nem volt ilyen különleges ünnepe Miklósa Erikának

Az ünnepi időszak igazán meghitt családi pillanatokat tartogat Miklósa Erika számára. A Virtuózok V4+ pénteki döntőjében a nemzetközi zsűri tagjaként még láthatják a nézők a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekest – aki nemrég átvehette a közmédia legrangosabb díját is – utána azonban pihenés várja.

„Péntek estétől nem megyek sehova. Semmilyen koncertet nem vállalok, otthon leszek a családom, szeretteim körében. Szeretnék jókat enni, és a plusz kilóktól sem félek” – így vázolta a két ünnep közötti terveit Miklósa Erika a Család-barát vendégeként, utalva arra, hogy ilyen már három évtizede nem volt az életében.

A Duna Televízió nézői péntek este még találkozhatnak vele, hiszen a 20.35-kor kezdődő Virtuózok V4+ döntőjében a nemzetközi zsűri tagjaként még nehéz feladat vár Miklósa Erikára is. Ekkor dől el, hogy az egyes országokat képviselő két-két fiatal tehetség melyike lesz a győztes.

„Egy klasszikus zenész számára nem szokványos a stúdiókörnyezet, mégis egy ilyen rendkívüli környezetben kell aznap önmaga maximumát nyújtania annak, aki nyerni szeretne” – mondta a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató végső megmérettetéséről az operaénekes.

„Jó érzés ilyen fiatalokkal együtt dolgozni, ők nem két nap alatt lettek egy-egy hangszer virtuózai, hanem már kiskoruk óta naponta több órás gyakorlással jutottak el idáig” – méltatta a fiatalok eredményeit Miklósa Erika, akinek munkáját a közmédia is elismerte.

December 8-án vette át a Dohnányi Ernő-díjat, amelyet a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának, a Kossuth-díjjal kitüntetett zeneszerzőnek, karmesternek, zongoraművésznek emlékére alapított a közmédia.

A díj, amellyel azon kiválóságokat ismerik el, akik példaértékű munkájukkal, tevékenységükkel sokat tettek a közösségükért, különleges helyet foglal el Miklósa Erika polcán. Ennek miértje megtudható a teljes beszélgetésből, amely IDE kattintva nézhető újra.

Virtuózok V4+ döntő – pénteken 20.35-től a Duna Televízió műsorán!

Ajánljuk még